BANDAG

215/75R16 BDLT RadiaalOverig

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

BDLT staat voor “Bandag Drive Light Truck”
Zoals de beschrijving al zegt, is de BDLT een trekasband en ontworpen voor lichte vrachtwagens die regionaal en in stedelijke gebieden actief zijn. Extra kosten die gepaard gaan met het monteren van winterbanden worden bij deze tractieband vermeden, aangezien de BDLT uitstekend presteert in Europees winterweer. De BDLT beschikt dan ook over een M+S codering waardoor het een goede all-season band is. Vier langsgroeven tussen de profielblokken in combinatie met een specifieke rubbersamenstelling van het loopvlak, maken de BDLT een stabiele en slijtvaste band voor lichte trucks die regionaal actief zijn. De BDLT staat bekend als een band die goede respons biedt aan de chauffeur. Daarbij is het profiel zelfreinigend, wat puncties kan voorkomen. Een ander groot voordeel van de BDLT is dat hij beschikbaar is voor een groot aantal verschillende kleine maten. Het ontbreken van een rijrichting maakt het daarbij nog handiger, vooral wanneer banden van te voren op velg worden gemonteerd.

 

Vernieuwing op eigen karkas

Wanneer het profiel van een truckband is versleten, kan het karkas in veel gevallen nog in prima staat zijn. Vernieuwing van het loopvlak op eigen karkas heeft voor de transporteur een significant, oftewel financieel voordeel, omdat circa 70 procent van alle banden weer 'op de weg komt'. De tweede inzet van een band kost in de regel maar iets meer dan de helft van de nieuwprijs. Daarmee draagt het direct duurzaam bij aan een betere rendabiliteit van het wagenpark. Uiteraard wordt uw karkas volgens strenge keuringseisen gecontroleerd, alvorens te worden vernieuwd. De fabrieken van Banden Plan Europa zijn gelegen in Nederland en België. Tezamen met de logistieke kracht van de Kargro Groep vindt het ophalen en afleveren van uw banden binnen enkele dagen plaats.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Radiaal Overig

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat215/75R16
Profieldiepte12.7 mm
LoopvlakBDLT
Speed indexM
ProductcodeD1621575BDLTRO
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetRegionaal, Stadsverkeer & Lange Afstand
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band