BANDAG

215/75R17,5 BDR-AS Michelin

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

BDR-AS staat voor “Bandag Drive Regional - All Season”. Zoals de beschrijving al zegt, is de BDR-AS met name geschikt voor regionaal gebruik in alle weersomstandigheden.

 • Gemaakt voor kleine bandenmaten: In tegenstelling tot de BDR-ASD, heeft de BDR-AS een iets minder diep profiel omdat het specifiek gemaakt is voor kleinere bandenmaten. Een te diep profiel veroorzaakt onregelmatige slijtage. Verder beschikt de BDR-AS over dezelfde eigenschappen als de bekende BDR-ASD.
 • Goede all-season band: Dankzij de goede grip van het tractieprofiel beschikt deze band over een M+S codering, waardoor het een goede all-season band is. Ideaal voor Europees winterweer.
 • Regionaal & Lange afstanden: Vier lengtegroeven tussen de profielblokken in combinatie met een specifieke rubbersamenstelling van het loopvlak, maken de BDR-AS een stabiele en slijtvaste band. Dit maakt de band naast regionaal gebruik, ook geschikt voor langere afstanden. Daarbij is het profiel zelfreinigend.
 • Beschikbaar in veel maten: Een ander groot voordeel van de BDR-AS is dat hij beschikbaar is voor een groot aantal verschillende maten. Dit maakt het profiel aantrekkelijk voor wagenparken met verschillende voortuigen waarbij men streeft naar een select aantal verschillende profielen.
 • Geen rijrichting: Het ontbreken van een rijrichting maakt het daarbij nog handiger, vooral wanneer banden van te voren op velg worden gemonteerd.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met een premium loopvlakmerk als Bandag de meest betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst
Download uw productbrochure

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Michelin
Michelin

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat215/75R17,5
Profieldiepte17.5 mm
LoopvlakBDR-AS
Speed indexL
ProductcodeD1721575ASMI
EAN code5414801035065
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetRegionaal & Lange Afstand
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band