BANDAG

275/70R22,5 BDU2 RadiaalOverig

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De BDU2 staat voor “Bandag Urban Drive”en is de tweede versie van dit profiel. De BDU2 is een band ontwikkeld voor stadsverkeer en interlokaal transport.

 • Gemaakt voor stedelijke omstandigheden: Specifiek voor stadsbussen, vrachtwagens in de stadsdistributie en vuilniswagens. Dit soort voertuigen krijgen het zwaar te verduren: korte draaien, vaak stoppen en optrekken, stoepranden, smalle straten, kuilen, ongelijkmatige belading en veranderende wegtypen. Dit zijn stedelijke omstandigheden waar de BDU2 voor is gemaakt.
 • Lange levensduur & Veilig: Vergeleken zijn voorganger, de BDU(E), heeft de nieuwe Bandag BDU2 een 20% langere levensduur, terwijl het M+S-profiel uitstekende tractie en remprestaties biedt op een droog en nat wegdek en daardoor het hele jaar door veiligheid garandeert.
 • Comfort & Laag geluidsniveau:Voor extra comfort aan boord zorgt het speciale profielontwerp voor een laag geluidsniveau.
 • Breed inzetbaar: Met zijn snelheidsklasse J (100 km/h) is de BDU2 tevens geschikt voor interlokaal transport op hogere snelheden. BDU2-loopvlakken zijn leverbaar in verschillende breedtes, waardoor ze geschikt zijn voor de meest voorkomende karkasmaten die in dit segment worden gebruikt.

 

Compleet inclusief RO-karkas

Deze band is gemaakt op een “RO-karkas”, wat staat voor Radiaal Overig. Dit betreft een eerste keus Europees B-merk karkas. Zowel kwalitatief als prijstechnisch een goede combinatie voor een vernieuwde band. Het gehanteerde karkasmerk is afhankelijk van de uniformiteit tussen de karkasbreedte en de loopvlakbreedte. Dit verschilt per bandenmaat en profielkeuze. Wenst u meer informatie over het te gebruiken karkas, neem dan contact met ons op.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst
Download uw productbrochure

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)RadiaalOverig

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat275/70R22,5
Profieldiepte19.5 mm
LoopvlakBDU2
Speed indexJ
ProductcodeD2227570BDUERO
EAN code5414801015920
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetStadsverkeer & Regionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band