BANDAG

295/80R22,5 BDR-ASD RadiaalOverig

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

BDR-ASD staat voor “Bandag Drive Regional - All Season”. Zoals de beschrijving al zegt, is de BDR-ASD een tractieband die met name geschikt is voor regionaal gebruik in alle weersomstandigheden.

 • Goede all-season band: In tegenstelling tot de BDR-ASD, heeft de BDR-AS een iets minder diep profiel omdat het specifiek gemaakt is voor kleinere bandenmaten. Een te diep profiel veroorzaakt onregelmatige slijtage. Verder beschikt de BDR-AS over dezelfde eigenschappen als de bekende BDR-ASD.
 • Stabiel & Slijtvast:Vier lengtegroeven tussen de profielblokken in combinatie met een specifieke rubbersamenstelling van het loopvlak, maken de BDR-ASD een stabiele en slijtvaste band. Daarbij is het profiel zelfreinigend, wat puncties kan voorkomen.
 • Beschikbaar in veel maten: Een ander groot voordeel van de BDR-ASD is dat hij beschikbaar is voor een groot aantal verschillende maten. Dit maakt het profiel aantrekkelijk voor wagenparken met verschillende voortuigen waarbij men streeft naar een select aantal verschillende profielen.
 • Geen rijrichting: Het ontbreken van een rijrichting maakt het daarbij nog handiger, vooral wanneer banden van te voren op velg worden gemonteerd.

 

Compleet inclusief RO-karkas

Deze band is gemaakt op een “RO-karkas”, wat staat voor Radiaal Overig. Dit betreft een eerste keus Europees B-merk karkas. Zowel kwalitatief als prijstechnisch een goede combinatie voor een vernieuwde band. Het gehanteerde karkasmerk is afhankelijk van de uniformiteit tussen de karkasbreedte en de loopvlakbreedte. Dit verschilt per bandenmaat en profielkeuze. Wenst u meer informatie over het te gebruiken karkas, neem dan contact met ons op.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)RadiaalOverig

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat295/80R22,5
Profieldiepte20 mm
LoopvlakBDR-ASD
Speed indexL
ProductcodeD2229580ASDRO
EAN code5414801028425
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetRegionaal & Lange Afstand
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band