BANDAG

305/70R22,5 BDR-HG Bridgestone

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De BDR-HG staat voor “Bandag Drive High Grip” en is een band voor de aangedreven as voor voertuigen die regionaal en lange afstanden rijden. Veilig rijden van de eerste tot de laatste kilometer is waar de BDR-HG goed in is!

 • Tractie in alle weersomstandigheden: De BDR-HG is vooral gemaakt voor voertuigen die continue in alle weersomstandigheden optimale tractie nodig hebben. De Bandag BDR-HG is dan ook ontwikkeld met als hoofddoel het bieden van maximale tractie zelfs wanneer het profiel voor 2/3 is versleten.
 • Niet richtingsgebonden & Sneeuwvloksymbool: Het profiel is niet richtingsgebonden en beschikt over het sneeuwvlok symbool. Vanwege de open schouders en diepe en golvende lamellen is de band bij uitstek geschikt voor gemengde droge en natte winterse omstandigheden.
 • Gelijkmatige slijtage: Door de soepelheid van het profiel en de samenstelling van het rubber slijt het loopvlak gelijkmatig en behaalt de band goede kilometerprestaties.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met een premium loopvlakmerk als Bandag de meest betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

Meer lezen Verberg extra tekst
Download uw productbrochure

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Bridgestone

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat305/70R22,5
Profieldiepte22 mm
LoopvlakBDR-HG
Speed indexK
ProductcodeD2230570HGBR
EAN code5414801045699
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
Seizoenskenmerk Winter
InzetWinter & Regionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band