PROTREAD

305/70R22,5 Pro-DR1 Goodyear

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De PROTREAD PRO-DR1 is gebaseerd op het succesvolle Firestone FD600 profiel. Dit breed inzetbare trekasprofiel is bedoeld voor regionale toepassingen.

 • Gunstig geprijsd & Breed inzetbaar: De PRO-DR1 biedt een compromis tussen lage aanschafkosten en prima rijeigenschappen voor een veelvoud aan verschillende gebruikstoepassingen. Van bussen tot aan stadsdistributie. De lage prijs wordt gerealiseerd dankzij het gebruik van bestaande rubber- en loopvlaktechnieken die geen hoge ontwikkelingskosten met zich meebrengen.
 • Goede tractie, ook op nat wegdek: Het openschouder patroon in combinatie met het blokprofiel zorgt voor goede tractie bij nat en droog wegdek. De doorlopende groeven in het profiel zijn zo ontworpen dat water zeer goed kan worden afgevoerd om grip te kunnen behouden.
 • Lange afstanden: Het goed verdeelde blokprofiel is gemaakt om hoge tractie te weerstaan en daarbij de temperatuur tot een minimum te behouden. Vooral dit laatste maakt de band ook geschikt voor langere afstanden, zodat vroegtijdige slijtage en uitval tot een minimum wordt beperkt.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met een premium loopvlakmerk van Bridgestone de meest betrouwbare band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met Protread

Protread is net als Bandag ontwikkeld door Bridgestone. Omdat voor de productie van Protread koudzoolloopvlakken veelal gebruik wordt gemaakt van bestaande Firestone profielen, zijn de ontwikkelingskosten gering. In combinatie met minder millimeters in vergelijking tot een Bandag profiel, leidt dit tot een zeer lage prijsstelling. Ondanks de lage prijsstelling bent u met Protread banden duurzaam op weg, aangezien u met bandenvernieuwing meer dan 50% aan grondstoffen bespaart.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkPROTREAD
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Goodyear

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat305/70R22,5
Profieldiepte19 mm
LoopvlakPro-DR1
Speed indexL
ProductcodeD2230570PDR1GY
EAN code5414801052642
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetRegionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band