BANDAG

305/70R22,5 M729(E) Bridgestone

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

Het Bandag M729E loopvlak is geschikt voor de kleinere bandenmaten en is bedoeld voor de aangedreven as van vrachtwagens die hoofdzakelijk regionaal actief zijn.

 • Goede tractie in alle seizoenen: Het profiel beschikt over een M+S markering en samen met het diepe multiblokpatroon biedt de M729E goede tractie in alle seizoenen.
 • Lange levensduur en laag geluidsniveau: De M729E is het broertje van de M729EVO en afgeleid van de succesvolle Bridgestone vrachtwagenband M729, welke geschikt is voor alle toepassingen op de weg. Beide banden zijn voorzien van het ontwerp met convex blokken, dat de belasting aan de rand van de blokken en zaagtandslijtage vermindert. Dit resulteert ook in een langere levensduur van de band en een lager geluidsniveau.
 • Goede kilometerprestaties: Vergeleken zijn voorganger (de BDE2) zijn de kilometerprestaties 25% hoger.
 • Aanzicht van een nieuwe band:De Bandag M729E is uitgerust met het typische gebogen deel van het Bandag ECL-platform, waardoor het praktisch niet te onderscheiden is van een nieuwe band.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met een premium loopvlakmerk als Bandag de meest betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst
Download uw productbrochure

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
QUALITREAD

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Bridgestone

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat305/70R22,5
LoopvlakM729(E)
Speed indexM
ProductcodeD2230570Q729BR
EAN code5414801048591
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetRegionaal & Lange Afstand
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band