BANDAG

315/70R22,5 BDM1 Bridgestone

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

BDM1 staat voor “Bandag Drive Mixed Service”.Deze tractiebanden zijn samengesteld voor het rijden op de weg en in het terrein in o.a. de bouw en de afvalverwerking waar ze extreem zwaar worden belast.

 • Betrouwbaar & Grip op alle soorten terrein: Wagenparkbeheerders willen een combinatie van een lange levensduur en uitstekende stuureigenschappen op de weg met hoge tractie en weerstand tegen beschadigingen in het terrein, op oppervlakken die kunnen variëren van heel zacht tot scherp en schurend. Het richtingsgebonde tractieprofiel van de BDM1 heeft diepe open schouders waardoor trucks met veel vermogen continue grip hebben op verschillend terrein.
 • Bestand tegen zware omstandigheden:De grote blokken in het profiel in combinatie met de speciale rubbercompound van de BDM1 bieden een sterke weerstand tegen scherpe voorwerpen en trekkende/schurende bewegingen. Daarbij zorgt het profiel dat voorwerpen als stenen niet in het profiel blijven zitten, wat anders kan leiden tot schade.
 • Kilometers:Wat betreft de kilometrage blijkt uit testen dat dankzij de geometrie van het loopvlak de BDM1 15% meer kilometers maakt dan zijn voorganger BDY3.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met een premium loopvlakmerk als Bandag de meest betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst
Download uw productbrochure

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Bridgestone

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat315/70R22,5
Profieldiepte22.5 mm
LoopvlakBDM1
Speed indexK
ProductcodeD2231570BDM1BR
EAN code5414801050617
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetAlle Terreinen, Industrieel & Regionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingJa
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band