BANDAG

315/70R22,5 M749

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De M749 FuelTech is een brandstofefficiëntie vernieuwing voor de aangedreven as, gebaseerd op de succesvolle Bridgestone M749 Ecopia band.

 • Echt een lage rolweerstand: Gekenmerkt door een nieuwe compound met een lage rolweerstand, zonder compromissen voor de levensduur en prestaties op nat wegoppervlak. In de tijd waar fabrikanten voor bijna elke nieuwe band een lage rolweerstand claimen, beschikt de M749 FuelTech echt over een lage rolweerstand. De FuelTech vernieuwingen hebben een 12% lagere rolweerstand dan vorige Bridgestone profielen. Wat betreft het assortiment van Banden Plan Europa, is de M749 FuelTech dan ook de meest brandstof besparende tractieband. Logischerwijs maakt dit alles deze band uitermate geschikt voor transport over lange afstanden waarbij vlooteigenaren de focus leggen op brandstofbesparing.
 • Prima tractie: Het profiel biedt voldoende tractie en is gemaakt om onregelmatige slijtage te voorkomen. Daarbij is de M749 FuelTech geschikt voor alle seizoenen aangezien het beschikt over een M+S markering.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met een premium loopvlakmerk als Bandag de meest betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
QUALITREAD

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Bridgestone

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat315/70R22,5
Profieldiepte16.4 mm
LoopvlakM749F
Speed indexM
ProductcodeD2231570Q749FBR
EAN code5414801053717
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetLange Afstand
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingJa
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band