PROTREAD

315/80R22,5 Pro-DM2L RadiaalOverig

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

Deze tractieband is samengesteld voor het rijden op de weg en in het terrein in o.a. de bouw en de afvalverwerking waar banden extreem zwaar worden belast.

 • Ontwikkeld door Bridgestone: De PRO-DM1 is een vernieuwing van het nieuwe merk Protread wat wordt ontwikkeld door Bridgestone Bandag.
 • Lange levensduur en tractie:Wagenparkbeheerders willen een combinatie van een lange levensduur met een hoge tractie en weerstand tegen beschadigingen. Het richtingsgebonde tractieprofiel heeft diepe open schouders waardoor trucks met veel vermogen continue grip hebben op verschillend terrein.
 • Bestand tegen inrijdingen:De grote blokken in het profiel bieden een sterke weerstand tegen scherpe voorwerpen en trekkende/schurende bewegingen. Daarbij zorgt het profiel dat voorwerpen als stenen niet in het profiel blijven zitten, wat anders kan leiden tot schade.
 • Gunstige prijs / kwaliteit verhouding: Dankzij het gebruik van bestaande rubber- en loopvlaktechnieken zijn geen hoge ontwikkelingskosten gemoeid met de productie van dit Protread profiel. Dit maakt het mogelijk om een lage prijsstellingen te hanteren, ondanks dat het een Bridgestone product betreft.

 

Compleet inclusief RO-karkas

Deze band is gemaakt op een “RO-karkas”, wat staat voor Radiaal Overig. Dit betreft een eerste keus Europees B-merk karkas. Zowel kwalitatief als prijstechnisch een goede combinatie voor een vernieuwde band. Het gehanteerde karkasmerk is afhankelijk van de uniformiteit tussen de karkasbreedte en de loopvlakbreedte. Dit verschilt per bandenmaat en profielkeuze. Wenst u meer informatie over het te gebruiken karkas, neem dan contact met ons op.

Duurzaam op weg met Protread

Protread is net als Bandag ontwikkeld door Bridgestone. Omdat voor de productie van Protread koudzoolloopvlakken veelal gebruik wordt gemaakt van bestaande Firestone profielen, zijn de ontwikkelingskosten gering. In combinatie met minder millimeters in vergelijking tot een Bandag profiel, leidt dit tot een zeer lage prijsstelling. Ondanks de lage prijsstelling bent u met Protread banden duurzaam op weg, aangezien u met bandenvernieuwing meer dan 50% aan grondstoffen bespaart.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkPROTREAD
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)RadiaalOverig

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat315/80R22,5
Profieldiepte17.5 mm
LoopvlakPRO-DM2L
Speed indexK
ProductcodeD2231580PDM2LRO
EAN code5414801052291
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetAlle Tereinen
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band