PROTREAD

315/80R22,5 PRU1 RadiaalOverig

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De PRO-RU1 is een band voor stadsbussen. Gemaakt voor een stedelijke omgeving, waar veel bochten, constant remmen, stoplichten en langzaam rijden tot de orde van de dag behoren.

 • Stabiel & tractie: De diepe voorwaartse groeven in het profiel bieden een goede stabiliteit. Daarbij maken de overdwarse zigzag lijnen de band soepeler bij wringen en bieden deze lijnen extra tractie.
 • Gelijkmatige slijtage:De samenstelling van het rubber en het profiel is gemaakt om slijtage gelijkmatig te laten verlopen, waardoor deze band ondanks de stedelijke omstandigheden een lange en comfortabele levensduur kan behalen.
 • Goede prijs / kwaliteit verhouding:Dankzij het gebruik van bestaande rubber- en loopvlaktechnieken zijn geen hoge ontwikkelingskosten gemoeid met de productie van dit Protread busprofiel. Dit maakt het mogelijk om een lage prijsstellingen te hanteren, ondanks dat het een Bridgestone product betreft.

 

Compleet inclusief RO-karkas

Deze band is gemaakt op een “RO-karkas”, wat staat voor Radiaal Overig. Dit betreft een eerste keus Europees B-merk karkas. Zowel kwalitatief als prijstechnisch een goede combinatie voor een vernieuwde band. Het gehanteerde karkasmerk is afhankelijk van de uniformiteit tussen de karkasbreedte en de loopvlakbreedte. Dit verschilt per bandenmaat en profielkeuze. Wenst u meer informatie over het te gebruiken karkas, neem dan contact met ons op.

Duurzaam op weg met Protread

Protread is net als Bandag ontwikkeld door Bridgestone. Omdat voor de productie van Protread koudzoolloopvlakken veelal gebruik wordt gemaakt van bestaande Firestone profielen, zijn de ontwikkelingskosten gering. In combinatie met minder millimeters in vergelijking tot een Bandag profiel, leidt dit tot een zeer lage prijsstelling. Ondanks de lage prijsstelling bent u met Protread banden duurzaam op weg, aangezien u met bandenvernieuwing meer dan 50% aan grondstoffen bespaart.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkPROTREAD
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)RadiaalOverig

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat315/80R22,5
Profieldiepte17.5 mm
LoopvlakPro RU1
Speed indexJ
ProductcodeD2231580PRU1RO
EAN code5414801052321
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetStadsverkeer
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SNee
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band