UBO

275/70R22,5 WPU3 op klantenkarkas

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Klantenband

Product beschrijving

Speciaal ontworpen voor stadsbussen, waarbij frequent remmen, optrekken en wringen aan de orde zijn. Een bewezen en veilige busband voor stadsbussen

 • Zijkantprotectie: Naast de brede schouders, beschikt deze 275/70R22,5 busband over een extra dikke zijkant in de vorm van een 2-zijdige fender. Dit maakt deze band bestendig tegen het vele schuren langs obstakels. Daarbij is de fender voorzien van slijtage indicatoren.
 • Gelijkmatige verdeling van krachten: Doordat de schouders van deze busband rechter aflopen, is het oppervlak van het profiel breder. Dit zorgt voor meer contact met de weg, wat resulteert in een betere verdeling van de krachten. Vooral voor een stadsbus is dit van belang, omdat geluid wordt beperkt, de slijtage wordt geleidelijker en meer contact met de weg betekent meer grip.
 • Multidirectioneel & Goede grip: Het mulitdirectionele busprofiel bevat een groot aantal matrix vormige sipes, welke bijdragen aan de goede grip in alle weersomstandigheden gedurende het gehele jaar.
 • Gelijkmatige slijtage: Door de stedelijke omstandigheden waar een stadsbus zich in bevindt, zal een band snel slijten. De WPU3 heeft 20mm profiel en door het soepele rubber van deze warm vernieuwde band zal het profiel niet afbrokkelen, maar juist gelijkmatig slijten.
 • Vernieuwd profiel: De UBO WPU3 loopt meer kilometers dan zijn voorganger de UBO WPU.

 

Vernieuwing op eigen karkas

Wanneer het profiel van een truckband is versleten, kan het karkas in veel gevallen nog in prima staat zijn. Vernieuwing van het loopvlak op eigen karkas heeft voor de transporteur een significant, oftewel financieel voordeel, omdat circa 70 procent van alle banden weer 'op de weg komt'. De tweede inzet van een band kost in de regel maar iets meer dan de helft van de nieuwprijs. Daarmee draagt het direct duurzaam bij aan een betere rendabiliteit van het wagenpark. Uiteraard wordt uw karkas volgens strenge keuringseisen gecontroleerd, alvorens te worden vernieuwd. De fabrieken van Banden Plan Europa zijn gelegen in Nederland en België. Tezamen met de logistieke kracht van de Kargro Groep vindt het ophalen en afleveren van uw banden binnen enkele dagen plaats.

Duurzaam op weg met UBO warmvernieuwing

Met vernieuwde banden worden logischerwijs minder grondstoffen verbruikt en minder emissie uitgestoten bij productie. Maar wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Deze warm vernieuwde UBO banden worden in Nederland in onze eigen fabriek gemaakt.

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkUBO
UBO-1

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Maat275/70R22,5
Profieldiepte20 mm
LoopvlakWPU3
Speed indexJ
Herkomst bekendNederland
ProductcodeK2227570WPU3KL
EAN code7081453935296
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormWarm Vernieuwing
InzetRegionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band