UBO

275/70R22,5 WPU op klantenkarkas

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Klantenband

Product beschrijving

De WPU is een vertrouwde busband voor regionaal gebruik en verkrijgbaar in de maat 275/70R22,5. Deze busband wordt veelal ingezet voor bussen die continue stops maken in stedelijke gebieden.

 • Tractie & stabiliteit: De wijde s-vormige en directionele groeven bieden de band veel tractie en stabiliteit gedurende de gehele levensduur van de band.
 • Zijwandbescherming: De WPU is aan beide zeiden uitgerust met een fender (sidewall protector) zodat de zijkanten van de busband zijn beschermd tegen het schuren langs stoepranden. Uiteraard zijn deze fenders voorzien van slijtage indicatoren, zodat op elk moment zichtbaar is wanneer de band moet worden voorzien van nieuw rubber. Busbanden zijn tenslotte banden die in verhouding het meest worden vernieuwd. Het tijdig constateren van slijtage om de kwaliteit van het karkas te kunnen behouden is dan ook een must.

 

Vernieuwing op eigen karkas

Wanneer het profiel van een truckband is versleten, kan het karkas in veel gevallen nog in prima staat zijn. Vernieuwing van het loopvlak op eigen karkas heeft voor de transporteur een significant, oftewel financieel voordeel, omdat circa 70 procent van alle banden weer 'op de weg komt'. De tweede inzet van een band kost in de regel maar iets meer dan de helft van de nieuwprijs. Daarmee draagt het direct duurzaam bij aan een betere rendabiliteit van het wagenpark. Uiteraard wordt uw karkas volgens strenge keuringseisen gecontroleerd, alvorens te worden vernieuwd. De fabrieken van Banden Plan Europa zijn gelegen in Nederland en België. Tezamen met de logistieke kracht van de Kargro Groep vindt het ophalen en afleveren van uw banden binnen enkele dagen plaats.

Duurzaam op weg met UBO warmvernieuwing

Met vernieuwde banden worden logischerwijs minder grondstoffen verbruikt en minder emissie uitgestoten bij productie. Maar wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Deze warm vernieuwde UBO banden worden in Nederland in onze eigen fabriek gemaakt.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkUBO
UBO-1

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Maat275/70R22,5
Profieldiepte18 mm
LoopvlakWPU
Speed indexJ
Herkomst bekendNederland
ProductcodeK2227570WPUKL
EAN code7081452398924
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormWarm Vernieuwing
InzetStadsverkeer & Regionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SNee
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band