UBO

315/70R22,5 TDM op klantenkarkas

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Klantenband

Product beschrijving

Veelzijdigheid en veilig rijden in alle weersomstandigheden, van de eerste tot de laatste kilometer, is waar dit trekasprofiel goed in is.

 • Regionaal & Lange afstanden: De TDM is een trekasband in de maat 315/70R22,5 voor voertuigen die regionaal en lange afstanden rijden en in alle weersomstandigheden verzekerd willen zijn van optimale tractie.
 • Maximale tractie in alle seizoenen: De TDM is dan ook samengesteld om maximale tractie te bieden, zelfs wanneer het profiel voor 2/3 is versleten. De aangebrachte lamellen in de profielblokken dragen bij aan de tractie, grip en een goed remgedrag. Vanwege de diepe en golvende lamellen is de band bij uitstek geschikt voor gemengde droge en natte winterse omstandigheden. Uiteraard beschikt de TDM over een M+S markering.
 • Geen draairichting & gelijkmatige slijtage: Het tractieprofiel van de TDM heeft geen draairichting. De lamellen in het profiel zorgen daarbij voor een gelijkmatiger slijtagepatroon en voorkomen dat scheuren in het profiel ontstaan.

 

Vernieuwing op eigen karkas

Wanneer het profiel van een truckband is versleten, kan het karkas in veel gevallen nog in prima staat zijn. Vernieuwing van het loopvlak op eigen karkas heeft voor de transporteur een significant, oftewel financieel voordeel, omdat circa 70 procent van alle banden weer 'op de weg komt'. De tweede inzet van een band kost in de regel maar iets meer dan de helft van de nieuwprijs. Daarmee draagt het direct duurzaam bij aan een betere rendabiliteit van het wagenpark. Uiteraard wordt uw karkas volgens strenge keuringseisen gecontroleerd, alvorens te worden vernieuwd. De fabrieken van Banden Plan Europa zijn gelegen in Nederland en België. Tezamen met de logistieke kracht van de Kargro Groep vindt het ophalen en afleveren van uw banden binnen enkele dagen plaats.

Duurzaam op weg met UBO warmvernieuwing

Met vernieuwde banden worden logischerwijs minder grondstoffen verbruikt en minder emissie uitgestoten bij productie. Maar wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Deze warm vernieuwde UBO banden worden in Nederland in onze eigen fabriek gemaakt.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkUBO
UBO-1

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Maat315/70R22,5
Profieldiepte20 mm
LoopvlakTDM
Speed indexK
Herkomst bekendNederland
ProductcodeK2231570TDMKL
EAN code7081454562590
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormWarm Vernieuwing
Seizoenskenmerk All season
InzetLange Afstand
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band