UBO

315/80R22,5 TDY3 Michelin

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De UBO TDY3, opvolger van de TDY, is een tractieband ontworpen voor truckvloten die tractie en duurzaamheid eisen bij zware on en off-road omstandigheden.

 • Agressief profiel met open schouders: Het agressieve richtingsgebonde profiel van de TDY3 heeft brede schouders die de band beschermen bij zware off-road omstandigheden. Daarbij dragen deze open schouders bij aan een goede grip op zacht terrein zoals zand, gravel en modder.
 • Bestendig tegen zware omstandigheden: Voorwerpen als stenen blijven niet in het profiel zitten, wat anders kan leiden tot schade. Door de samenstelling van het grove profiel kan deze band, ondanks zware omstandigheden tot de laatste millimeters worden ingezet.
 • Prima kilometerkostprijs: De TDY3 is een warm vernieuwde band die veel tractie biedt en lage kosten per kilometer kan realiseren. Een band die veel wordt gekozen door bedrijven die on en off-road actief zijn, gezien de relatief lage aanschafprijs.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met UBO warmvernieuwing een betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met UBO warmvernieuwing

Met vernieuwde banden worden logischerwijs minder grondstoffen verbruikt en minder emissie uitgestoten bij productie. Maar wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Deze warm vernieuwde UBO banden worden in Nederland in onze eigen fabriek gemaakt.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkUBO
UBO-1

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Michelin

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat315/80R22,5
Profieldiepte22 mm
LoopvlakTDY3
Speed indexK
Herkomst bekendNederland
ProductcodeL2231580TDY3MI
EAN code7081456915301
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormWarm Vernieuwing
InzetAlle Terreinen, Industrieel & Regionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingJa
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band