UBO

385/65R22,5 WTA RadiaalOverig

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De UBO WTA is een opleggerband voor regionaal en vooral lange afstandsvervoer. Staat bekend als een degelijke trailerband voor lange afstanden, die goed om gaat met warmte afvoer.

 • Beperkt warmteopbouw: Deze trailerband is samengesteld om warmteopbouw te beperken, wat de band zeer geschikt maakt voor lange afstanden.
 • Bestand tegen korte bochten: Het warm vernieuwde rubberprofiel is soepel genoeg om slijtage van het schuren in bochten te kunnen weerstaan.
 • Stabiel & Lage rolweerstand: Door de 5 diepe groeven welke parallel aan de looprichting staan, biedt de trailerband een prima zijdelingse stabiliteit en een lage rolweerstand.
 • Zelfreinigend: Het profiel van de opleggerband is zelfreinigend en zal daardoor geen steentjes vasthouden.

 

Compleet inclusief RO-karkas

Deze band is gemaakt op een “RO-karkas”, wat staat voor Radiaal Overig. Dit betreft een eerste keus Europees B-merk karkas. Zowel kwalitatief als prijstechnisch een goede combinatie voor een vernieuwde band. Het gehanteerde karkasmerk is afhankelijk van de uniformiteit tussen de karkasbreedte en de loopvlakbreedte. Dit verschilt per bandenmaat en profielkeuze. Wenst u meer informatie over het te gebruiken karkas, neem dan contact met ons op.

Duurzaam op weg met UBO warmvernieuwing

Met vernieuwde banden worden logischerwijs minder grondstoffen verbruikt en minder emissie uitgestoten bij productie. Maar wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Deze warm vernieuwde UBO banden worden in Nederland in onze eigen fabriek gemaakt.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkUBO
UBO-1

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)RadiaalOverig

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat385/65R22,5
Profieldiepte14 mm
LoopvlakWTA
Speed indexJ
Herkomst bekendNederland
ProductcodeL2238565WTARO
EAN code7081455662145
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormWarm Vernieuwing
InzetLange Afstand
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SNee
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band