UBO

385/65R22,5 WTE2 Bridgestone

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De UBO WTE2 is de meest verkochte opleggerband voor in het nationale- en vooral regionale transport, waaronder het transport van levensmiddelen.

 • Grip onder alle omstandigheden: Deze trailerband met de maat 385/65R22,5 heeft een profieldiepte van 16mm en beschikt over 4 diepe s-vormige lengte groeven die taps toelopen. Deze groeven verbeteren het afvoeren van water, zelfs wanneer het profiel bijna is versleten. Het zigzag ontwerp met de dwarsliggende sipes bieden daarbij extra grip wat van pas komt bij het vele bochtenwerk en remmen in onstuimige weersomstandigheden.
 • Bestand tegen korte bochten en obstakels: De stevige en brede schouders bieden een goede weerstand tegen wringen cq. kort manoeuvreren, zodat het afbrokkelen van rubber wordt tegengegaan. De schouders zijn bovendien uitgerust met kleine uitsparingen, wat de schouders slijtvaster maakt wanneer langs obstakels wordt geschuurd.
 • Detailhandel distributie: De WTE2 wordt vooral ingezet voor detailhandel distributie in regionaal gebied. Dit type transport heeft veel te maken met scherpe bochten en veel remwerk waardoor het slijtageproces snel verloopt. Een warm vernieuwde trailerband met relatief veel profieldiepte en grip is voor deze situatie ideaal.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met UBO warmvernieuwing een betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met UBO warmvernieuwing

Met vernieuwde banden worden logischerwijs minder grondstoffen verbruikt en minder emissie uitgestoten bij productie. Maar wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Deze warm vernieuwde UBO banden worden in Nederland in onze eigen fabriek gemaakt.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkUBO
UBO-1

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Bridgestone

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat385/65R22,5
Profieldiepte16 mm
LoopvlakWTE2
Speed indexJ
Herkomst bekendNederland
ProductcodeL2238565WTE2BR
EAN code7081457813262
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormWarm Vernieuwing
InzetRegionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SNee
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band