UBO

425/65R22,5 WPM Michelin

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Compleet Band

Product beschrijving

De WPM is een trailerband in de maat 425/65R22,5 welke hoofdzakelijk geschikt is voor regionaal gebruik zoals het levensmiddelentransport.

 • Soepel lijnprofiel met grip: De WPM kenmerkt zich door de iets zigzag vormige groeven welke er voor zorgen dat dit lijnprofiel voldoende grip biedt. De vijf brede en diepe groeven zorgen voor meer bruikbaar profiel en houden het loopvlak soepel, ondanks de breedte van de band.
 • Bestand tegen wringen: Opvallend zijn de inkepingen in de brede schouders, die de schouders bestendig maken tegen het wringen. Samen met de 5 diepe groeven maken deze eigenschappen de WPM bestendiger tegen het schuren en wringen in korte bochten over de weg.
 • Gelijkmatige slijtage: Een gelijkmatige slijtage van deze warm vernieuwde supersingle is dan ook haalbaar, ondanks de belastende handelingen bij het transport van levensmiddelen in en rond steden. Deze supersingle wordt dan ook veel ingezet voor 2-assige trailers die bestemd zijn voor levensmiddelentransport.

 

Compleet inclusief eerste keus karkas

Deze vernieuwde band is gemaakt op een eerste keus karkas. Dit betreft een A-merk karkas. Stelt u hoge kwaliteitseisen aan een band, dan vormt een dergelijk karkas in combinatie met UBO warmvernieuwing een betrouwbare en duurzame band. Technisch gezien is het loopvlak van een band verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de rolweerstand. De overige 55% komt op rekening van de verschillende componenten van het karkas. Een eerste keus karkas beschikt vaak over de meest duurzame componenten wat resulteert in een relatief lage rolweerstand. In combinatie met een kwalitatief loopvlak wordt een duurzame band met een minimum rolweerstand gecreëerd.

Duurzaam op weg met UBO warmvernieuwing

Met vernieuwde banden worden logischerwijs minder grondstoffen verbruikt en minder emissie uitgestoten bij productie. Maar wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Deze warm vernieuwde UBO banden worden in Nederland in onze eigen fabriek gemaakt.

 

Meer lezen Verberg extra tekst

Specificaties

ProfielmerkUBO
UBO-1

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Merk (karkas)Michelin

Het karkasmerk wat gebruikt is voor deze vernieuwde band.

Maat425/65R22,5
Profieldiepte14 mm
LoopvlakWPM
Speed indexK
Herkomst bekendNederland
ProductcodeL2242565WPMMI
EAN code7081455473635
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormWarm Vernieuwing
InzetRegionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SNee
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band