BANDAG

305/70R22,5 BDR-HG op klantenkarkas

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Klantenband

Product beschrijving

De BDR-HG staat voor “Bandag Drive High Grip” en is een band voor de aangedreven as voor voertuigen die regionaal en lange afstanden rijden. Veilig rijden van de eerste tot de laatste kilometer is waar de BDR-HG goed in is!

 • Tractie in alle weersomstandigheden: De BDR-HG is vooral gemaakt voor voertuigen die continue in alle weersomstandigheden optimale tractie nodig hebben. De Bandag BDR-HG is dan ook ontwikkeld met als hoofddoel het bieden van maximale tractie zelfs wanneer het profiel voor 2/3 is versleten.
 • Niet richtingsgebonden & Sneeuwvloksymbool: Het profiel is niet richtingsgebonden en beschikt over het sneeuwvlok symbool. Vanwege de open schouders en diepe en golvende lamellen is de band bij uitstek geschikt voor gemengde droge en natte winterse omstandigheden.
 • Gelijkmatige slijtage: Door de soepelheid van het profiel en de samenstelling van het rubber slijt het loopvlak gelijkmatig en behaalt de band goede kilometerprestaties.

 

Vernieuwing op eigen karkas

Wanneer het profiel van een truckband is versleten, kan het karkas in veel gevallen nog in prima staat zijn. Vernieuwing van het loopvlak op eigen karkas heeft voor de transporteur een significant, oftewel financieel voordeel, omdat circa 70 procent van alle banden weer 'op de weg komt'. De tweede inzet van een band kost in de regel maar iets meer dan de helft van de nieuwprijs. Daarmee draagt het direct duurzaam bij aan een betere rendabiliteit van het wagenpark. Uiteraard wordt uw karkas volgens strenge keuringseisen gecontroleerd, alvorens te worden vernieuwd. De fabrieken van Banden Plan Europa zijn gelegen in Nederland en België. Tezamen met de logistieke kracht van de Kargro Groep vindt het ophalen en afleveren van uw banden binnen enkele dagen plaats.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

Meer lezen Verberg extra tekst
Download uw productbrochure

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Maat305/70R22,5
Profieldiepte22 mm
LoopvlakBDR-HG
Speed indexK
ProductcodeC2230570HGKL
EAN code5414801045699
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
Seizoenskenmerk All season
InzetWinter & Regionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingNee
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band