BANDAG

315/70R22,5 BDM1 op klantenkarkas

 • Besparingsindex
  Hoog 20%

 • As positie

 • Omvang leveren

  Compleet Band = Vernieuwde band incl. goedgekeurd karkas

  Klanten Band = Vernieuwing op uw eigen karkas. Vul in het besteloverzicht uw bandnr. in.

  Klantenband

Product beschrijving

BDM1 staat voor “Bandag Drive Mixed Service”.Deze tractiebanden zijn samengesteld voor het rijden op de weg en in het terrein in o.a. de bouw en de afvalverwerking waar ze extreem zwaar worden belast.

 • Betrouwbaar & Grip op alle soorten terrein: Wagenparkbeheerders willen een combinatie van een lange levensduur en uitstekende stuureigenschappen op de weg met hoge tractie en weerstand tegen beschadigingen in het terrein, op oppervlakken die kunnen variëren van heel zacht tot scherp en schurend. Het richtingsgebonde tractieprofiel van de BDM1 heeft diepe open schouders waardoor trucks met veel vermogen continue grip hebben op verschillend terrein.
 • Bestand tegen zware omstandigheden:De grote blokken in het profiel in combinatie met de speciale rubbercompound van de BDM1 bieden een sterke weerstand tegen scherpe voorwerpen en trekkende/schurende bewegingen. Daarbij zorgt het profiel dat voorwerpen als stenen niet in het profiel blijven zitten, wat anders kan leiden tot schade.
 • Kilometers:Wat betreft de kilometrage blijkt uit testen dat dankzij de geometrie van het loopvlak de BDM1 15% meer kilometers maakt dan zijn voorganger BDY3.

 

Vernieuwing op eigen karkas

Wanneer het profiel van een truckband is versleten, kan het karkas in veel gevallen nog in prima staat zijn. Vernieuwing van het loopvlak op eigen karkas heeft voor de transporteur een significant, oftewel financieel voordeel, omdat circa 70 procent van alle banden weer 'op de weg komt'. De tweede inzet van een band kost in de regel maar iets meer dan de helft van de nieuwprijs. Daarmee draagt het direct duurzaam bij aan een betere rendabiliteit van het wagenpark. Uiteraard wordt uw karkas volgens strenge keuringseisen gecontroleerd, alvorens te worden vernieuwd. De fabrieken van Banden Plan Europa zijn gelegen in Nederland en België. Tezamen met de logistieke kracht van de Kargro Groep vindt het ophalen en afleveren van uw banden binnen enkele dagen plaats.

Duurzaam op weg met Bandag

Bandag is onderdeel van de Bridgestone familie. De koudzool Bandag profielen zijn veelal gebaseerd op de bekende Bridgestone profielen waarbij de premium eigenschappen van Bridgestone worden geëvenaard. Naast betrouwbaarheid, veiligheid en goede prestaties kenmerkt Bandag zich vooral met het produceren van duurzame loopvlakken met de laagste rolweerstand op de markt. Wist u dat bij productie van een vernieuwde Bandag band slechts 26 liter olie wordt gebruikt in tegenstelling tot ruim 83 liter voor een vergelijkbare nieuwe band? Naast duurzame prestaties op het gebied van rolweerstand draagt een vernieuwde Bandag band dus ook ruimschoots bij aan het besparen van grondstoffen. Daar kunt u mee voor komen rijden!

 

Meer lezen Verberg extra tekst
Download uw productbrochure

Specificaties

ProfielmerkBANDAG
BANDAG

Het merk van het nieuwe loopvlak dat door Banden Plan Europa wordt aangebracht op het te gebruiken karkas.

Maat315/70R22,5
Profieldiepte22.5 mm
LoopvlakBDM1
Speed indexK
ProductcodeC2231570BDM1KL
EAN code5414801050617
Besparing 20% ten opzichte van een vergelijkbare nieuwe band

Afhankelijk van het type karkas en het vernieuwingsmerk wordt weergegeven hoeveel grondstoffen percentueel worden bespaard in vergelijking tot de aanschaf van een compleet nieuwe band.

ProductievormKoud Vernieuwing
InzetAlle Terreinen, Industrieel & Regionaal
Radiaal/DiagonaalRadiaal
DraairichtingJa
M+SJa
 • Gemakkelijk online bestellen
 • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
 • Altijd een passende band