Fabrieken

Banden Plan Europa beschikt over 3 eigen vernieuwingsfabrieken welke zowel koud- als warm vernieuwde banden kunnen produceren. Door strenge certificeringen en moderne keuringstechnieken blijft de kwaliteit van uw band gewaarborgd en kunt u zonder zorgen op een duurzame en kostenbesparende manier gebruik blijven maken van uw banden.

Bandag fabriek in Nederland

In onze Bandag fabriek in Montfoort wordt de methode ‘koudvernieuwing’ toegepast, waarbij het versleten loopvlak wordt vervangen door een voorgevulkaniseerd nieuw loopvlak. Dankzij het wereldwijde gestandaardiseerde vernieuwingsproces wordt de kwaliteit van een Bandag vernieuwing gewaarborgd. Elke stap in het vernieuwingsproces wordt vervaardigd middels moderne technologie. Samen met de strenge eisen voldoen de vernieuwde banden aan de hoogste eisen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid.

Bent u benieuwd naar het vernieuwingsproces en wilt u met uw eigen ogen zien hoe uw banden worden vernieuwd? Neem contact met ons op en plan een vrijblijvende rondleiding in!

Multi-brand fabriek in België

De vernieuwingsfabriek in België, gelegen in Kalmthout, werkt met twee verschillende koudvernieuwingsmethode. Voor de reguliere methode worden de merken Nokian en Kraiburg toegepast. De meest recente toegevoegde vernieuwingsmethode is de Ringtread methode van het merk Marangoni. Bij een Ringtread vernieuwing wordt een loopvlak in de vorm van een ring geheel machinaal geplaatst op het karkas. Dit zorgt er voor dat er geen naad aanwezig is tussen de uiteinde van het loopvlak. Bovendien is het loopvlak voorgevulkaniseerd in de ronde vorm van een band. Op deze manier vormt het aangebrachte rubber beter naar de band, wat leidt tot minder stress.

Dankzij deze fabriek in België kunnen wij naast compleet vernieuwde banden, zeer snel vernieuwde banden op klantenkarkas leveren voor klanten in België en Noord Frankrijk.

UBO fabriek in Nederland

In Montfoort staat ook onze warmvernieuwingsfabriek. Wist u dat het productieproces van deze warm vernieuwde banden Identiek is aan de laatste productiefase van een nieuw band? Het profiel wordt namelijk gevormd in een mal waarbij een combinatie van hoge druk, hitte en tijd het vulkanisatieproces voltooien. Warm vernieuwde UBO banden worden tot halverwege de zijwanden vernieuwd. Dit biedt prima bescherming van het karkas en maakt het ten alle tijden mogelijk om te zien welk karkas de basis is van de vernieuwde band. Bent u benieuwd naar het vernieuwingsproces en wilt u met uw eigen ogen zien hoe uw banden 'warm' en 'koud' worden vernieuwd? Neem contact met ons op en plan een vrijblijvende rondleiding in!

  • Gemakkelijk online bestellen
  • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
  • Altijd een passende band