31 maart 2016

Tweede Kamerleden op bezoek bij Bandenplan!

Op uitnodiging van de VACO zagen Barbara Visser & Johan Houwers met eigen ogen in de bandenvernieuwingsfabrieken van Banden Plan Europa hoe gebruikte truckbanden een tweede leven krijgen. Met bandenvernieuwing wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de circulaire economie. Een onderwerp waar de overheid steeds meer waarde aan hecht!

Zowel het proces van warm- als koudvernieuwing kwam tijdens het werkbezoek van aan bod. De Tweede kamerleden toonden veel interesse in de grote besparing op grondstoffen (olie, rubber, staal) en de forse beperking van CO2-uitstoot die met vernieuwing worden gerealiseerd. Het werkbezoek werd afgesloten met een verkennend gesprek over oplossingen voor de moeilijke marktomstandigheden waarmee de vernieuwingsindustrie op dit moment te kampen heeft.

Vernieuwde banden: 75% minder grondstoffen nodig
Een vernieuwde band heeft dezelfde kwaliteit als de oorspronkelijke nieuwe band. Voor het vernieuwen van een band is echter 75% minder grondstoffen nodig dan voor de productie van een nieuwe band. Voor een nieuwe band is bijna honderd liter aardolie nodig en zestig kilo aan uiteenlopende grondstoffen. Voor het vernieuwen van een band is slechts dertig liter aardolie en vijftien kilo grondstoffen genoeg.

Vernieuwde banden: 80% minder CO2-Emissie
Bij de productie van een nieuwe vrachtwagenband komt er 220 kg CO2 vrij. Bij het vernieuwen van een band slechts 39 kg. Voor het maken van een vernieuwde band is de CO2-emissie dus ruim 80% lager.

  • Gemakkelijk online bestellen
  • Duurzaam geproduceerd met de hoogste kwaliteit
  • Altijd een passende band